Søk

Meny

Du er her:

Bergen kommune

Har satt fart på hverdagsinnovasjonen

Byråd for finans, eiendom og eierskap, Dag Inge Ulstein (KrF), og innkjøpssjef Birgitte Gullestad
Finansbyråden i Bergen har gitt alle avdelinger i kommunen frist til 1. april med å komme opp med fem innovative forslag til digitalisering innenfor sine områder.
10.03.2016

Pilotprosjektene har fått fart på hverdagsinnovasjon i Bergen kommune. Det er den aller største gevinsten, mener både byråd for finans, eiendom og eierskap, Dag Inge Ulstein (KrF), og innkjøpssjef Birgitte Gullestad.

River siloer

«Samfunnet skifter raskt. Vi trenger en organisasjon som er innovativ, slik at vi kan håndtere nye og uventede situasjoner, sier byråd Dag Inge Ulstein.

Dette betyr nye måter å jobbe på. Det påvirker også hvordan kommuneadministrasjonen er organisert.

«Kommuner er som oftest rigget til med etasjer, avdelinger og etater. Vi må finne en bedre måte å jobbe sammen på, der kompetansen går mer på tvers i organisasjonen med utgangspunkt i en ny og mer levende infrastruktur. Slik kan vi finne de gode og innovative løsningene. Siloene må rives», sier byråd Ulstein.

Kravet om fem digitaliseringsforslag kan sette fart på prosessen.

«Jeg tror alle får en morsommere arbeidshverdag hvis vi arbeider mer innovativt», sier Gullestad.

Innovasjonsbyen

Innovasjon er forankret i byrådets politiske plattform.

Bergen kommune ønsker å bygge en innovasjonskultur som utvikler gode tjenester for kommunens innbyggere.

«Det høres kanskje svulstig ut, men jeg ønsker at Bergen skal være Innovasjonsbyen», sier byråd Dag Inge Ulstein.

Bergen vann har inspirert

Bergen Vann og den innovative anskaffelsesprosessen for renseroboter for drikkevannsbasseng i fjell har vært en inspirasjonskilde. Ledelsen i alle kommunale selskaper fått krav om at de skal bruke metodikken som ligger bak bak innovative offentlige anskaffelser.

«For oss er hverdagsinnovasjonen det aller viktigste. Vi bruker deler av metoden i vårt arbeid hver dag, sier Ulstein og Gullestad.

Forankret i toppledelsen

11 kommuner og statlige virksomheter har til nå skrevet innovative offentlige anskaffelser inn i sine strategier. «Topplederforankring er avgjørende for at innkjøperne skal tørre å gjennomføre innovative anskaffelser, sier Per Harbø, leder for Leverandørutviklingsprogrammet.

POSTADRESSE
NHO
Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

BESØKSADRESSE
Essendrops gate 3
Majorstuen
Se kart