Søk

Meny

Du er her:

Nasjonalt innovasjonsløft

Gran fører an

Fagerlund barnehage i Gran kommune
Gjennom en innovativ anskaffelsesprosess for bærekraftig barnehage er nå Gran kommune klar til å dele sine erfaringer med andre. Leverandørutviklingsprogrammet bistår som fasilitator.
19.05.2016

Fagerlund barnehage er en barnehage på 1339 kvm som inkluderer et nybygg i massivtre på 969 kvm. Med bistand fra gode hjelpere som Leverandørutviklingsprogrammet, Innovasjon Norge og Kompetanseprogrammet for tre har de bygget kunnskap om bærekraftige bygg og innovative anskaffelser.

- Formålet var å bygge bærekraftig, det krever en strukturert gjennomføring i hele anskaffelsen, dette har Gran kommune klart utmerket, sier prosjektleder Harald Thoresen i Leverandørutviklingsprogrammet.

Nasjonalt innovasjonsløft for bærekraftige bygg
Leverandørutviklingsprogrammets oppgave slutter ikke her, nå skal Gran dele sine erfaringer med de større kommunene Hamar, Gjøvik, Kongsvinger og Lillehammer.

Tidligere i år var Leverandørutviklingsprogrammet delaktig i en leverandørkonferanse på Honne, der deltok 9 kommuner med sine byggeprosjekter, alle med formål om å bygge bærekraftig.

-Det skal bygges flere barnehager, omsorgsboliger, sykehjem, skoler etc, i Innlandet, og det er svært viktig at man deler sine erfaringer. Å bygge i massivtre er en innovativ og bærekraftig byggemetode som samtidig vil være et positivt bidrag til næringsutviklingen, forteller Thoresen.

POSTADRESSE
NHO
Postboks 5250 Majorstuen
0303 Oslo

BESØKSADRESSE
Essendrops gate 3
Majorstuen
Se kart